İnternet Etiği

eTwinning İnternet Etiği eTwinning Davranış Kuralları

eTwinning e-güvenlik; eTwinning yolculuğu sırasında internetin olumlu, güvenli ve etkin kullanımıyla ilgili konular ve fırsatlar hakkında bilgiler, iyi uygulamalar ve kılavuzlar sunar.

2005 yılında başladığından beri; eTwinning internetin sorumlu bir şekilde kullanımını teşvik etmiş, öğretmenlerin ve öğrencilerin çevrimiçi olarak işbirliği yapmaları için güvenli bir ortam geliştirmiştir.

e-Güvenlik, eTwinning'tekiler de dahil olmak üzere çevrimiçi araçları ve kaynakları kullanırken ve bunlarla çalışırken hatırlanması gereken bir dizi önemli ilkeyi kapsar;

– Kapsayıcı olun eTwinning kullanıcıları, kendi bakış açılarının ötesine bakmaya, farklı kültürlerle ilgili olmaya ve diğer kullanıcıları etkinliklerine, projelerine, gruplarına ve ağ etkinliklerine hem çevrimiçi hem de yerinde dahil ederken hassasiyet göstermeye yönlendirilir.

– Saygılı olun eTwinning topluluğunun üyeleri, akranlarıyla ilgilenirken ve birbirleriyle etkileşimde bulunurken saygılı olmalıdır.

– Hoşgörülü olun Zaman zaman anlaşmazlıklar olması kaçınılmazdır. Başkalarının görüşlerine hoşgörü, bu toplulukta teşvik edilen pragmatik yaklaşımı harekete geçirir. Önemli olan, her zaman bu Davranış Kuralları'nda açıklanan ve tanımlanan sınırlar dahilinde anlaşmazlıklara ve farklı görüşlere yapıcı çözümler aramak ve bazı durumların "katılmamaya karar verilmesine" neden olabileceğini kabul etmektir.

Tüm eTwinning kullanıcılarının uyması gereken kuralların bazıları

1. eTwinning, ticari amaçlarla kullanılamaz.

2. Doğrudan tehdit, zorbalık veya taciz söz konusu olamaz.

3. Fikri mülkiyet

Platforma yüklediğiniz içeriklerin herhangi bir telif hakkını ihlal etmemesini sağlayın.

4. Kimlik hırsızlığı

eTwinning kullanıcıları, temsil etmedikleri diğer kişileri veya grupları/kuruluşları, başkalarını kandırmaya, kafalarını karıştırmaya veya dolandırmaya yönelik bir şekilde taklit edemezler.

5. Öğrenciler

eTwinning, öğrencilerin gizliliğini ve güvenliğini ciddiye alır. eTwinning Live profilinizde, TwinSpace'de, Gruplarda v.b öğrencilerin resimlerini yayınlamaktan kaçının. Yayınlamanız gereken durumlarda, velilerinin iznini aldığınızdan ve öğrencilerin tanınabilir durumda olmadığından emin olun.

6. Özel bilgiler ve Hassas veriler

Kişisel telefon numaraları ve adresler, kredi kartı bilgileri veya diğer özel bilgiler gibi kişisel bilgilerinizi veya diğer kullanıcıların kişisel bilgilerini veya özel fotoğraf ve videolarını paylaşmamalısınız. Mesaj yayınlamadan önce her zaman düşünün!

Profil veya Kaynaklar bölümlerine eklediğiniz resim ve dosyaların telif haklarını ihlal etmemeli!!

Forumlarda gönderdiğiniz mesajların forum konu başlığına uygun olmasına dikkat edin !!

Birlikte çalıştığınız öğretmenlerde dahil, çok fazla mesaj göndermeyin.Yığın mesaj(SPAM) oldukları düşünülebilir!

Bir kişiyi bağlantı listenize eklemeden önce o kişiyle irtibat kurunuz!!

Birden fazla kişiye aynı mail atılmamalıdır. Aynı mail üst üste yollanmamalıdır.

Sorunların çözümünde öncelikle il koordinatörleri ile iletişime geçilmeli, çözülemeyen durumlarda UDS ile iletişime geçilmelidir.

Video ve Fotoğraf Paylaşımı

Olabildiğince öğrencilerin yüzlerinin seçildiği fotoğraf ve videoların paylaşımından kaçınılması,

Eğer paylaşım yapılacaksa, mutlaka velilere, projenin başlangıcında paylaşım için izin veren bir yazı imzalatılması,

Video ve resimlerin Youtube ve Vimeo'da kısıtlamalar ile paylaşılması.

eTwinning 'i ticari amaçlar doğrultusunda kullanmak kesinlikle yasaktır. Ticari amaçlı şirket, etkinlik veya bilgisayar programı silinecek, Portala girişleri engellenecektir !!

Ortak Bulma Forumları

Doğru forum alanı seçiniz.(eTwinning-Erasmus+)

Doğru yaş grubunu seçiniz.

Aynı mesajı birden fazla forumda paylaşmayınız.

Proje Günlüğü

Bu kısım projenizin bloğudur,

Tüm dünyaya ya da UDS' nize proje aktivitelerinizi tanıtır!

Bu kısma çocukların fotoğraflarını yüklemeyiniz!!

Özetle

Size gelen mesajları kibar bir dille zaman geçirmeden cevaplayınız.

Yazışmalarınızı büyük harflerle göndermeyiniz.

Ortak ararken aynı mesajı birden fazla forumda paylaşmayınız.

Aynı kişiye aynı mesajı birden fazla kez paylaşmayınız.Kişisel bilgilerinizi paylaşmayınız.

Ortak ararken doğru formu ve yaş grubunu seçiniz.

Öğrencilerinizin fotoğraflarını paylaşırken dikkatli olunuz!!

KAYNAKÇA: https://etwinningonline.eba.gov.tr/lesson/etwinning-internet-etigi-etwinning-davranis-kurallari/

17.01.2023 90