GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DÜNYASI

31.03.2022 279

Proje hakkında

Geleneksel çocuk oyunlarımızdan mendil kapmaca,taş oyunları ve yakan top gibi oyunların öğrencilerimize oynatılarak tanıtılması için hazırlanan bir projedir..

HEDEF
Sosyal becerileri ile öz güvenlerinin gelişmesinİ sağlayarak oyun yoluyla kendine güvenen,iş birliği,birliktelik ve disiplin gibi toplumsal alışkanlıklar kazandırmak.
Öte yandan öğrencilerimize; bu projeyle geleneksel çocuk oyunları konusunda farkındalık oluşturmaktır.

ÇALIŞMA SÜRECI

* 2022 Yılı Mart ,Nisan ve Mayıs aylarında haftada bir oyun olmak üzere;
-Geleneksel oyun tanıtımları proje ortaklarınca öğrencilere tanıtımı yapıldıktan sonra bu oyunların sınıflarda ve okul bahçelerinde oynanması,
(mendil kapmaca,taş oyunları ve yakan top vb.)
-Sınıflarda oyunların anlatılması,görsel olarak izletilmesi,
-Öğretilen oyunların sınıflarda ve okul bahçesinde oynanması,
-Oyunların ve etkinliklerin görsel olarak kayıt alınması ve projenin Erasmus'a bağlanması sağlanacak.

BEKLENEN SONUÇLAR

*Günümüz çocuklarının teknolojik araçlara bağımlılığını azaltıp geleneksel oyunların daha eğitici ve eğlenceli olabileceği bilincini kazandırmak,
*Çocuklara geleneksel oyun konusunda farkındalık kazandırmak,
*Çocuklarda öz güven duygusunun gelişmesini sağlamak,
*Çocuklara paylaşma becerisi kazandırmak,
*Çocuklara işbirliği içinde çalışmanın önemini kavratmak.

31-03-202231-03-202231-03-202231-03-202231-03-2022