Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı

Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında, İçişleri Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde AFAD Başkanlığı koordinasyonda 81 ilde tüm okullarda eş zamanlı olarak Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı düzenlendi.

22.03.2022 228

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında, İçişleri Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde AFAD Başkanlığı koordinasyonda 81 ilde tüm okullarda eş zamanlı olarak Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı düzenlendi.   Okullarda yapılan tatbikatın afet eğitimlerinin tamamlayıcısı olduğunu dile getiren İçişleri Bakanı Sn. Soylu, afetlerde neler yapılacağının gelecek nesillere aktarılacağını anlattı. Afet tatbikat yılı ilan edilen 2022'de 54.302 tatbikat yapılacağını ifade eden İçişleri Bakanı Sn. Soylu, "Bu yıl sonuna doğru büyük Türkiye tatbikatı yapacağız." bilgisini paylaştı.   Tatbikata katılan öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden İçişleri Bakanı Sn. Soylu, geçen yıl yaklaşık 1 milyon öğretmenin afet eğitimi aldığını dile getirdi. Türkiye Afet Müdahale Planı içerisinde de öğretmenlerin önemli görevler üstelendiğine işaret etti.  

Yaklaşık 14 Milyon Öğrenci Tatbikata Katıldı


Milli Eğitim Bakanı Sn. Özer de deprem tatbikatının yaklaşık 14 milyon öğrencinin ve 1 milyon öğretmenin katılımıyla ülke genelindeki tüm okullarda eş zamanlı yapıldığını belirtti. Daha sonra İçişleri Bakanı Sn. Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Sn. Özer, Afet Tatbikatları Protokolü'nü imzaladı.